Beste kamerplanten voor beginners

Beste kamerplanten voor beginners

5 maart 2022 Uit Door Redactie

Planten zijn ontzettend leuk om in je kamer te zetten. Het is vaak een hele goede toevoeging aan het interieur van je huis. Veel mensen zijn er echter niet zo goed in om deze planten ook altijd te onderhouden. Zo vergeten velen bijvoorbeeld om regelmatig water te geven of sterven planten door een gebrek aan zonlicht. Daarom staan hieronder de beste kamerplanten voor beginners, waar weinig onderhoud voor nodig is.

kamerplanten voor beginners

Cactus

Cactussen zijn ontzettend leuke planten en ook nog eens laag in onderhoud! Ze hebben namelijk maar weinig water nodig, doordat ze vanuit een warme omgeving komen. Als het warm is, is het een goed idee om ze tenminste 1 keer per maand wat water te geven. In de koudere periode hoeft dit maar minimaal 1 keer per kwartaal. Dit is dus een ideale kamerplant voor beginners.

Graslelie

De graslelie is een ontzettend leuke kamerplant en weer eens wat anders. Deze plant hangt namelijk. De plant heeft langwerpige bladeren die ook altijd erg leuk uitzien. Qua onderhoud hoef je hier maar weinig naar om te kijken. De graslelie heeft namelijk niet veel water nodig dus je hoeft alleen maar te letten op de grond. Als deze droog aanvoelt, hoef je pas weer wat water te geven.

Aloë Vera

De aloë vera plant is ontzettend leuk en handig om in huis te hebben. Allereerst zien de stengels natuurlijk leuk uit, maar de plant is ook laag in onderhoud. In de winter hoef je niet veel water te geven en in de zomer ook maar iets meer. De plant is ook nog eens heel handig vanwege het sap. Aloë Vera wordt natuurlijk in veel verzorgingsproducten gebruikt, maar zelf kan je dus ook het sap van deze plant gebruiken. Je kan gewoon een stengel afbreken als je iets nodig hebt en het mooie aan deze plant is dat het weer zal terug groeien.

Kalanchoë

Voor wat extra kleur in de kamer is een kalanchoë plant echt perfect. De plant is lekker kleurrijk dankzij de prachtige bloemetjes die ervan groeien. Het voordeel aan de kalanchoë plant is ook dat er maar weinig onderhoud voor nodig is. Je hoeft namelijk niet vaak water te geven. Sterker nog; te veel water is slecht voor de plant. Probeer daarom maar 1 keer per week ongeveer water te geven. Houd hierbij rekening met de aarde. Als deze nog erg vochtig is, heeft de plant nog geen water nodig.