Waar letten inbrekers op?

Waar letten inbrekers op?

23 juli 2019 Uit Door Redactie

Wil jij je huis beschermen tegen inbraak? Dan is het belangrijk om te weten waar inbrekers op letten voordat zij inbreken. Zo kun je voorkomen dat inbrekers jouw huis binnensluipen zonder dat jij dat wilt. In deze blog kun je lezen waar inbrekers op letten.

Waardevolle spullen

Inbrekers proberen via ramen naar binnen te kijken om te zien of er waardevolle spullen in  een huis liggen. Het is belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Een laptop dat zichtbaar op een tafel ligt is erg verleidelijk voor inbrekers. Als je veel waardevolle spullen in huis hebt kun je erover nadenken om een inbraakwerende kluis aan te schaffen.

Sloten

Inbrekers kijken naar of de deuren beschikken over goede sloten. Voordeuren van oudere huizen zijn vaak heel makkelijk open te breken, omdat deze vaak beschikken over sloten zonder het Politie Keurmerk Veilig wonen. Daarnaast kan een cilinderslot bijvoorbeeld uitsteken, waardoor deze er makkelijk uit te trekken is. Schaf daarom altijd cilindersloten aan die beschermen tegen inbraak.

Open ramen

Als je even het huis verlaat is het belangrijk om je ramen en deuren goed te sluiten. Dit is een makkelijke en geluidloze manier om een huis te betreden. Zet daarnaast ook nooit een ladder of container bij een raam of schutting. Deze middelen worden vaak gebruikt om te klimmen naar bijvoorbeeld een openstaande raam.

inbrekers

Alarmsysteem

Inbrekers zullen eerder inbreken in een huis zonder alarmsysteem. Alarmsystemen schrikken inbrekers af, omdat deze de inbreker filmen en/of er een alarm afgaat. Als je waardevolle spullen in huis hebt is het een idee om te investeren in een alarmsysteem. Geen geld voor een alarmsysteem? Lampen met een bewegingscensor schrikken inbrekers ook af.

Post

Als er een stapel post voor de brievenbus ligt zal een inbreker denken dat je op vakantie bent. Het is aan te raden om dit af te schermen met bijvoorbeeld een gordijntje. Of vraag aan je buren of zij je post weg willen halen.