Wat zijn inbetween gordijnen?

Wat zijn inbetween gordijnen?

17 juni 2019 Uit Door Redactie

Door de jaren heen zijn er ongelofelijk veel verschillende soorten gordijnen op de markt verschenen. De zogenaamde inbetween gordijnen zijn gordijnen waar erg vaak over wordt gepraat. Veel mensen hebben er ongetwijfeld al eens over gehoord, maar zijn zich niet bewust van wat dit soort gordijnen nu precies zo bijzonder maakt. In eerste instantie is het zo dat inbetween gordijnen over minder transparante eigenschappen beschikken in vergelijking met de vitrages. Bovendien geldt voor de stof van dit type van gordijnen dat de zogenaamde weving en de draad heel wat dikker is. Dit zorgt er voor dat er een voller effect kan worden gecreëerd. In ieder geval, ben jij ook geïnteresseerd in het kopen van inbetween gordijnen, maar wil je er eerst graag meer over te weten komen? Dan ben je daarvoor hier op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres! 

Extra privacy met inbetween gordijnen 

Ga je op vlak van gordijnen woonkamer kiezen voor inbetween gordijnen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat deze keuze eveneens een positieve invloed kan hebben op de mate aan privacy welke in je woning kan worden gecreëerd. Net omwille van het feit dat de stof van inbetween gordijnen dikker is wordt er namelijk voor gezorgd dat er aanzienlijk minder inkijk kan worden gerealiseerd in de ruimte. Dit gezegd zijnde blijft het belangrijk om rekening te houden met de impact van de verlichting in de ruimte. Wanneer het ’s avonds donker wordt en de verlichting aan gaat kan er dan ook nog altijd sprake zijn van een (beperkte) inkijk in de ruimte. Wil je graag honderd procent privacy realiseren in je woning? Dan wordt het sterk aangeraden om ook gebruik te maken van overgordijnen. 

Afwerken van inbetween gordijnen met golfband

Voor inbetween gordijnen geldt dat ze bijzonder geschikt zijn om af te werken door middel van een zogenaamde ‘golfband’. Deze zorgt er voor dat er echt mooie golven in de gordijnen gerealiseerd kunnen worden. Weet je niet goed wat te kiezen voor de afwerking van de onderzijde van de gordijnen? Daarvoor kan je bij voorkeur kijken in de richting van een zogenaamde ‘loodveter’. Deze zorgt in de praktijk voor de meest strakke afwerking voor je gordijnen. Hoe dan ook is het nu reeds duidelijk dat je voordat je over gaat tot het kopen van bepaalde gordijnen altijd bepaalde keuzes zal moeten maken. Denk hier goed over na, want ze zijn bepalend voor de uitstraling waar je gordijnen over zullen komen te beschikken.

Verschil tussen inbetween en transparante gordijnen 

Zowel inbetween als transparante gordijnen zijn beiden gemaakt van een doorschijnende stof. Het verschil tussen beide type gordijnen zit hem echter in het dessin. Een inbetween gordijn heeft altijd een dessin. Bovendien is het eveneens zo dat ze in de regel zijn vervaardigd uit een wat dikkere stof. Dit zorgt er voor dat een inbetween gordijn over een aanzienlijk luxueuzere uitstraling beschikt. Dit gezegd zijnde is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat inbetween gordijnen zoals eerder reeds aangegeven dunner zijn in vergelijking met overgordijnen. Bepaal dus altijd goed voor jezelf in welke mate je gordijnen bijvoorbeeld een structurele bijdrage dienen te leveren aan het creëren van extra privacy in je woning. Voor een ruim aanbod inbetween gordijnen is Doehetbudget de aangewezen partij.