Zonnepanelen kopen steeds populairder

Zonnepanelen kopen steeds populairder

4 juni 2020 Uit Door Redactie

Zonnepanelen kopen wordt de laatste tijd steeds populairder. Bij een zonnepanelen kopen moet je goed kijken naar jouw situatie. Het aanbod is erg uitgebreid. De zonnepanelen zijn er voor kleine daken, tot grote modellen om het dak van je bedrijf mee te bedekken. Ook wordt er met jouw persoonlijke situatie rekening gehouden. Zoals naar je beschikbare ruimte, je budget, de hoeveelheid energie die je wilt kunnen opwekken, enzovoort. Het is mogelijk om je zonnepanelen door een professioneel te laten plaatsen, maar je kan dit natuurlijk ook zelf doen. Als je meer vrijheid wilt bij het installeren bij de panelen of geld wilt besparen kan je hier voor kiezen. Mits voldoende kennis, de juiste materialen en inzicht zelf op je dak plaatsen. Je kan de zonnepanelen zelf plaatsen via de filmpjes van Esdec.

Onderhoud en garantie

Onderhoud en herstellingen is erg belangrijk voor de zonnepaneel. Als je nieuwe zonnepanelen koopt wil je hier natuurlijk lang van kunnen blijven genieten. Daarom moet die in topvorm blijven. Met regelmatige onderhoud eventuele herstellingen kun je hier voor zorgen. Ook hebben de zonnepanelen garantie. Je kan zelf kiezen of je deze voor 10 of 15 jaar wilt aanschaffen. De prijs verschilt echter ook in de grootte en hoeveelheid van je zonnepaneel.

Wat is een zonnepaneel

Een zonnepaneel wordt ook wel een fotovoltaïsche paneel genoemd, dit zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit.  Doordat voor deze opwekking van elektriciteit alleen de zon wordt gebruikt, is dit een vorm van duurzame energieproductie. Zodra er licht op een zonnecel valt ontstaat er een elektrische spanning tussen twee lagen van zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een omvormer gestuurd, die maakt er bruikbare energie van en zend deze naar de meterkast. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de energieopbrengst. Hierbij kan je denken aan weersomstandigheden, het kwaliteit van de zonnepaneel. Hoe het zonlicht valt en filters zoals ( wolken, schaduw en ramen)